top of page
  • Foto van schrijverDwight Gefferie

Een gevecht tot de dood tussen Cupido en Logica

“Net wanneer het gezellig wordt, duikt hij weer op hoor… Onze grote ‘vriend’ Logica a.k.a De zweerspons. Ik ben niet de gezelligste, maar ik zorg er wel voor dat er geen chaos ontstaat, zegt Logica trots. Ja, maar IK ben onderdeel van de meest prachtige serenades. Dankzij mij hebben de grootste dichters hun magnum opus gecreëerd. Muzikanten gebruiken mij als hun muze. En waar ik het meest trots op ben, is dat mensen geraakt willen worden door mij. Dat klopt, zegt logica. Maar je bent ook medeverantwoordelijk voor één van de meest intense pijnen… Liefdesverdriet…”⁠

En alhoewel haar scherpschutter skills ongeëvenaard zijn, laat haar gevoel voor timing soms heel wat te wensen over

Cupido-isme

Het gevecht tussen Cupido en Logica is voor mij een interessant gevecht, waarbij het soms niet duidelijk is wie de good cop of bad cop is. De romantiek van Cupido is extreem aantrekkelijk en zorgt ervoor dat je elk greintje rationaliteit uit het raam gooit. Cupido is een kunstenares die weet wat schoonheid is. Ik heb de beste versies van mezelf ontdekt door haar. Ik ben zelfs een betere man geworden dankzij haar liefdespijlen. Als ze er niet is, dan verlang ik naar haar. En je weet nooit wanneer ze komt, maar haar aanwezigheid is altijd aangenaam. De liefdesdiepte die zij mij geeft, is zo intens dat het pijn doet. Maar mijn relatie met Cupido is complex. Ze doet mij soms denken aan mijn moeder. Temperamentvol, gepassioneerd, loyaal en ze doet alles vanuit het puurste van haar hart. Toch begrijpen we elkaar niet altijd. Ik weet dat Cupido’s intenties zuiver zijn. En alhoewel haar scherpschutter skills ongeëvenaard zijn, laat haar gevoel voor timing soms heel wat te wensen over. Haar reactie als ik haar daarop aanspreek; “Het juiste moment is nu Dwight…”

Logica is als een essentieel ingrediënt van mijn lievelingsgerecht. Het probleem is dat ik niet altijd weet hoeveel ik van dit ingrediënt moet gebruiken

Logica-isme

“Dwight, Cupido is naïef. Dat weet je toch? Zij heeft een permanente roze bril op. Die vastgeplakt zit op haar hoofd. Zij zorgt er inderdaad voor dat je elk greintje rationaliteit uit het raam gooit. Maar ik zorg ervoor dat jijzelf niet uit het raam springt. Als je naar mij luistert, dan heb je peace of mind. Hoe vaak ik ‘I told you so’ heb moeten zeggen tegen de slachtoffers van Cupido is niet meer bij te houden.” Het is alsof ik mijn vader hoor praten. Gereserveerd en alles wat hij vroeger zei klonk logisch, waardoor ik meestal geen weerwoord had. Logica is als een essentieel ingrediënt van mijn lievelingsgerecht. Het probleem is dat ik niet altijd weet hoeveel ik van dit ingrediënt moet gebruiken. Teveel, en het gerecht is verpest. Maar bij de juiste dosering, smaakt er niks beter. Dan is het net een dans met je mooiste kleding, op het juiste nummer, met de perfect danspartner.

Triniteit

Terwijl Cupido en Logica vechtend over de grond rollen, probeer ik tussen hun in te komen om de situatie te sussen. Hijgend en bezweet kijken zij mij aan en zeggen tegelijk; “Hij/zij eruit of ik eruit!”. “Ik heb jullie beiden nodig, zeg ik. Als wij geen drie-eenheid zijn, verliezen wij allemaal”. Op verzoek van mij gaan Cupido en Logica het gesprek aan en stellen elkaar de vraag; Hoe kunnen wij elkaar helpen, zodat we hem kunnen helpen…?

83 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

De terugkeer van de wildeman

Ik keek hem teleurgesteld aan terwijl hij iedereen liet voordringen bij de bagageafhaalband. Na acht en een half uur vliegen waren we moe en wilden we, net als iedereen, zo snel mogelijk bij onze fami

Waar voorspel écht begint

Voorspel is de sleutel tot liefdesland, nirwana, de hemel. Toch wordt voorspel vaak pijnlijk verwaarloosd. Wanneer voorspel wel de aandacht krijgt die het verdient, dan activeert het alle sensoren in

Goede ‘slechte’ voornemens voor het nieuwe jaar

De laatste dag van het jaar is het startschot voor het begin van ‘the new you’. Er worden goede voornemens gecreëerd die, volgens onderzoek, rond 12 januari alweer verbroken worden. De beloftes die we

Comments


bottom of page