top of page
  • Foto van schrijverDwight Gefferie

Opzoek naar de vallei der orgasmes

Leeg en een beetje onteerd. Zo voelde ik mij na de sekspartij met het tweede meisje waar ik het bed mee deelde. Jarenlang heeft dat gevoel indruk op mij gemaakt en jarenlang wist ik niet waarom. Ze was het mooiste meisje van de school en vanaf de dag dat ik haar zag dacht ik; hoe zal het zijn met haar? En toch bekroop het gevoel van spijt mij na de daad. Gelukkig weet ik inmiddels waar dat gevoel vandaan kwam…

De Herman Brood lifehack

In het laatste jaar van mijn basisschoolperiode, bezochten wij één keer per maand een museum. Als 11 jarig jongetje kon ik soms verwonderd naar een kunststuk kijken, maar een andere keer mijzelf afvragen waarom dit überhaupt een plekje in het museum verdiende. Van de kunststukken die ik vroeger niet altijd begreep, kan ik nu veel helderder de schoonheid en diepere boodschap inzien. Datzelfde gold toen Herman Brood onze klas bezocht om ons uit te leggen wat kunst voor hem betekende. Herman, toen al een functionerende verslaafde, vertelde dat hij “eigenijk troep maakt”, maar sommige mensen hem daar veel geld voor gaven. Maar zijn meest bijzondere en memorabele uitspraak kwam nadat hij de juf vroeg of hij alle jongens even apart mocht spreken. Dat mocht.

Jongens zijn jullie verliefd geweest? Vast wel! Mocht je ooit willen weten of jij een meisje écht leuk vindt, dan heb ik daar een truc voor.

“Jongens zijn jullie verliefd geweest? Vast wel! Mocht je ooit willen weten of jij een meisje écht leuk vindt, dan heb ik daar een truc voor. Kijk haar aan en ga dan bij jezelf na wat voor gevoel er bij je opkomt. Ga naar het toilet en masturbeer jezelf. Loop vervolgens weer naar haar toe en kijk haar aan. Nu weet je of je haar écht leuk vindt” Alle jongens schoten uiteraard vol in de lach, ten eerste omdat er over seks werd gesproken en ten tweede omdat Herman het zo expliciet verwoordde. Ik had toen nog nooit een orgasme gehad, dus had geen idee waar hij het over had. Wat Herman misschien niet doorhad, was dat onze secundaire geslachtskenmerken zich net kenbaar begonnen te maken. Ik zat in de fase dat elke nieuwe schaamhaar trots werd tentoongesteld aan mijn ‘mannelijke’ klasgenootjes.

Verliefd of verward

Naar mate ik ouder werd en meer seksuele ervaringen opdeed, begon ik die gekke Herman steeds beter te begrijpen. Het gebeurde namelijk nog een aantal keer dat ik met een ‘verzadigd, maar toch onverzadigd’ gevoel achterbleef na de seks. “Waarom ziet zij er ineens anders uit en waarom vind ik haar niet meer zo leuk als een paar minuten geleden”, vroeg ik mezelf af. Ik begon in te zien dat seksuele aantrekkingskracht voor verwarring kon zorgen. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat ik soms liever niet tot een climax kwam, omdat ik bang was voor het gevoel daarna. Ik moest mijzelf beter leren kennen, om in te kunnen schatten wat ik echt van een vrouw vond voordat ik seks met haar had.

Je seksuele energie is een onuitputtelijke bron van energie van levenslust, en een vallei-orgasme geeft je makkelijker toegang tot die bron.

Vallei-orgasme

Ik heb eigenlijk altijd een bitterzoete verhouding met een orgasme gehouden, want aan de ene kant zou ik niks liever willen, maar aan de andere kant mis ik dat bruisende en energieke gevoel voordat je een orgasme hebt gehad. Bij ons aan de lunchtafel van De Upstarter, wordt er over alles gesproken, dus ook dit onderwerp kwam een keer ter tafel. En toen werd het fenomeen ‘vallei-orgasme’ genoemd en dat er cursussen zijn waarbij je de technieken aangeleerd krijgt (zoals bij onze relatie coach opleiding). Als je een vallei-orgasme hebt in plaats van het klassieke piek-orgasme, blijf je in een orgastische staat. Je verliest dat bruisende en energieke gevoel dus niet. Je seksuele energie is een onuitputtelijke bron van levenslust, en een vallei-orgasme geeft je makkelijker toegang tot die bron.

Bijwerkingen van dit medicijn: een golf van geluk, vervulling en vitaliteit.

De technieken om tot een vallei-orgasme te komen, worden al duizenden jaren gehanteerd in het Chinese taoïsme. Zij noemen het vallei-orgasme ook wel ‘het medicijn’. En de bijwerkingen van dit medicijn zijn: een golf van geluk, vervulling en vitaliteit. Dat is even wat anders dan de bijwerkingen van de meeste reguliere medicijnen. Het schijnt ook te helpen om je zin in seks te verhogen en heel fijn te zijn voor mensen die moeilijk een orgasme krijgen. Er zijn nog een tal van andere voordelen, dus mocht je nieuwsgierig zijn geworden, ga dan net zoals ik opzoek naar de vallei der orgasmes.

64 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

De terugkeer van de wildeman

Ik keek hem teleurgesteld aan terwijl hij iedereen liet voordringen bij de bagageafhaalband. Na acht en een half uur vliegen waren we moe en wilden we, net als iedereen, zo snel mogelijk bij onze fami

Waar voorspel écht begint

Voorspel is de sleutel tot liefdesland, nirwana, de hemel. Toch wordt voorspel vaak pijnlijk verwaarloosd. Wanneer voorspel wel de aandacht krijgt die het verdient, dan activeert het alle sensoren in

Goede ‘slechte’ voornemens voor het nieuwe jaar

De laatste dag van het jaar is het startschot voor het begin van ‘the new you’. Er worden goede voornemens gecreëerd die, volgens onderzoek, rond 12 januari alweer verbroken worden. De beloftes die we

Commentaires


bottom of page