top of page
  • Foto van schrijverDwight Gefferie

IK moet sterven.

Ik heb mijzelf vaak afgevraagd wat voor rol mijn beste vriend Ego heeft in mijn leven. In de situaties waarin ik mijzelf in de nesten heb gewerkt, speelde Ego vaak een prominente rol. Toch vind ik het moeilijk om afscheid te nemen van hem. Hij bezorgt mij een hoop hoofdpijn, maar we zijn al zo lang samen en hij is de enige die mij écht kent. Het lijkt soms net alsof ik in een toxische relatie met zit met hem. Daarom is het misschien beter dat onze wegen scheiden. Maar als Ego er niet meer is, wie ben ik dan nog?

Ego stond altijd aan mijn zijde en soms ook vóór mij.

Wedstrijdje ver-plassen

Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het eerst Ego heb ontmoet, maar ik weet dat het voelde wel alsof we al eeuwig aan elkaar verbonden waren. Een van de eerste dingen die mij opviel, was zijn aparte naam. Ik vroeg wat het betekende en hij schreeuwde kloppend op zijn borst; “Jij!”. Zo’n reactie had ik niet verwacht, dus probeerde ik snel van onderwerp te veranderen. Onze lievelingssport was ver-plassen en meestal wonnen wij het van de andere. Op het schoolplein zorgde Ego ervoor dat ik niemand over mij heen liet lopen. Zelfs in situaties waarin ik geïntimideerd was door een ander. Ik kan eigenlijk niks verkeerds zeggen over hem, want door hem liep ik met mijn borst vooruit en hoofd omhoog. Ego stond altijd aan mijn zijde en soms ook vóór mij.

Onze wedstrijdjes ver-plassen, wilde hij inruilen voor vechtpartijen met andere jongens.

De eerste scheurtjes…

Elke relatie gaat door zijn ups en downs, datzelfde geldt voor Ego en ik. Toen ik mijn eerste vriendinnetje kreeg, begon de relatie tussen mij en Ego te veranderen. Ik weet niet of Ego jaloers op ons was, maar daar leek het wel op. Als mijn vriendin bijvoorbeeld met een andere jongen stond te praten, fluisterde Ego mij allerlei dingen in. “Waarom praat ze met hem, ze hoort toch bij jou?! Je moet dit niet accepteren. Jij moet ook met een ander praten, zodat zij weet wat zij jou aandoet!”

Waar Ego vroeger mijn beste raadgever was, lijkt hij nu die kwaliteiten verloren te zijn. Onze wedstrijdjes ver-plassen, wilde hij inruilen voor vechtpartijen met andere jongens. Bij het kleinste voorval met andere fluisterde hij; “Dwight de tijd van ver-plassen is voorbij. Je moet nu laten zien dat je geen jongetje meer bent, maar een echte man. Sla hem op z’n bek!” Ik mis onze ver-plas tijden…

Ik heb er zelfs over nagedacht om hem te vermoorden… Ik weet alleen niet hoe…

Ego moet sterven

Het gaat niet goed tussen mij en Ego. Tegenwoordig noemt hij mij ‘Dwight de softy’ en ik hem ‘Ego de saboteur’. Mijn beste vriend kan ik hem allang niet meer noemen en ik twijfel steeds meer over zijn waarde als persoon in mijn leven. Alles wat hij tegen mij zegt trek ik in twijfel en áls ik een keer naar hem luister, creëren we chaos. Ik heb er zelfs over nagedacht om hem te vermoorden… Ik weet alleen niet hoe… Wat hem nu zo gevaarlijk maakt, is dat het lijkt alsof hij niet meer bestaat. Maar plotseling is hij er dan in eens. Er zijn gelukkig nog momenten dat we goed met elkaar kunnen praten over hoe het verder moet tussen ons. Ik wil namelijk niet zonder hem, maar zo kan het niet verder. Het wordt tijd dat Ego en ik samen een nieuwe weg in slaan.

26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

De terugkeer van de wildeman

Ik keek hem teleurgesteld aan terwijl hij iedereen liet voordringen bij de bagageafhaalband. Na acht en een half uur vliegen waren we moe en wilden we, net als iedereen, zo snel mogelijk bij onze fami

Waar voorspel écht begint

Voorspel is de sleutel tot liefdesland, nirwana, de hemel. Toch wordt voorspel vaak pijnlijk verwaarloosd. Wanneer voorspel wel de aandacht krijgt die het verdient, dan activeert het alle sensoren in

Goede ‘slechte’ voornemens voor het nieuwe jaar

De laatste dag van het jaar is het startschot voor het begin van ‘the new you’. Er worden goede voornemens gecreëerd die, volgens onderzoek, rond 12 januari alweer verbroken worden. De beloftes die we

コメント


bottom of page